Чунтан тăрăшсан çитĕнÿ пулатех

Район администрацийĕн пуçлăхĕ Николай Миллин тунтикун райадминистрацин структура подразделенийĕсен, ял тăрăхĕсен, предприятисемпе организацисен ертÿçисемпе ирттернĕ канашлура район пурнăçĕпе çыхăннă тĕрлĕ ыйтăва сÿтсе явнă.

Вĕренÿ тытăмĕн ĕç-хĕлне, тĕпрен илсен, икĕ кăтартупа хаклаççĕ: патшалăхăн пĕтĕмлетÿллĕ аттестацийĕпе тата предмет олимпиадисемпе. Иккĕмĕшĕ çинчен район администрацийĕн пуçлăхĕн пĕрремĕш çумĕ – вĕренÿпе çамрăксен политикин пайĕн ертÿçи Леонард Левый чарăнса тăчĕ те ĕнтĕ.

Район шайĕнче олимпиадăсем 20 предметпа иртнĕ, вĕсене 944 вĕренекен /2017 çулта – 925/ хутшăннă. Малти виçĕ вырăна Кивĕ Эйпеçри тĕп, Кушкăри, Елчĕкри вăтам шкулсем йышăннă. Юлашки çулсенче асăннă ăслăлăх тĕрĕслевне тухăçлăхне кура хаклаççĕ. Кивĕ Эйпеçсен вăл чи пысăкки – 23,81 процент. Вĕсен олимпиадăсенче пулнă 21 ачаран 5-шĕ çĕнтерÿçĕсемпе призерсен йышне кĕни çакнашкал кăтарту панă. Тĕмер /3,57 процент/, Патреккел /7,41/, Аслă Таяпа /7,69/, Аслă Епчĕк /8,16/ шкул коллективĕсен вара çитменлĕхсене шута илсе пултаруллă ачасемпе тĕллевлĕн ĕçлессине тĕпе хумалла.

Регион тапхăрĕнчи олимпиадăсенче районти 46 вĕренекен хăйĕн пĕлĕвĕпе тавракурăмне тĕрĕсленĕ пулсан, вĕсенчен 18-шĕ çĕнтерÿçĕсемпе призерсен йышне кĕме пултарнă. Кунта виçĕ коллективăн – Елчĕкри /9 вырăн/, Çирĕклĕ Шăхальти /7/, Лаш Таяпари /2/ вăтам шкулсен тÿпи çырăннă. Уйрăм вĕренекенсенчен Кирилл Чернов /Çирĕклĕ Шăхаль/ 4, Екатерина Агеева /Елчĕк/ 3, Мария Михеевăпа /Лаш Таяпа/ Анатолий Нягин /Елчĕк/ 2-шер предметпа палăрнă.

Çакна та палăртма кăмăллă: пирĕн район регионти ăслăлăх тупăшăвĕн кăтартăвĕпе Шупашкар, Çĕнĕ Шупашкар хулисем хыççăн виççĕмĕш вырăна тухнă. Ĕçĕн тухăçлăхĕпе вара, иртнĕ çулхи пекех, пĕрремĕш!

Чунĕсене парса ĕçлекен пуçаруллă педагогсем пулнăран Елчĕк районĕн ячĕ-сумĕ Раççее те саланчĕ – 2010 çултанпа юлашки тапхăрти предмет олимпиадисен ăнăçлăхĕпе 7 вĕренекен савăнтарчĕ. Вĕсем те маларах асăннă шкулсенченех…